Coronavirus_Reisverzekering

Reisverzekering Allianz-Assistance – Europ Assistance – Corona Virus

UPDATE: 12/03/2020

Update : Volgens de algemene voorwaarden van Allianz Assistance is er nog steeds een algemene uitsluiting voor epidemieën en quarantaine (behalve in de polissen Royal Service en Royal Protection)

Tot nader order, ook al is het contractueel niet voorzien, heeft Allianz Assistance op hun blogpost van 10 maart volgende soepelheid meegedeeld :
‘Word je tijdens je reis ziek van het Coronavirus dan worden uw medische kosten vergoed (behalve de quarantaine)’

Het is wel raadzaam om deze blogpost regelmatig na te lezen, want de inhoud wijzigt regelmatig !
https://www.allianz-assistance.be/nl_BE/over-ons/nieuws/coronavirus.html

Voor vragen over uw reisbijstand mbt uw specifiek geplande reizen, verzoeken wij nog steeds om ons te contacteren voor advies op maat.

ANZ GEEL BVBA

Publicatie: 28/02/2020
Reikwijdte van de dekkingen in de reisverzekeringen van Allianz Assistance en Europ Assistance met betrekking tot het Corona-virus :

In de polissen van Allianz Assistance zijn de medische kosten in het buitenland ten gevolge van epidemieën “standaard” uitgesloten.
Ook voor annulatie omwille van de aanwezigheid van het virus in het land van uw bestemming is er geen dekking.
Hier biedt meestal de reisorganisatie wel soelaas indien er een reisverbod wordt opgelegd door de overheid.

Binnen het aanbod van Allianz Assistance bestaan er 2 uitzonderingen : World Royal Protection en de nieuwe Royal Service waarin medische kosten in het buitenland ten gevolge van epidemieën wél verzekerd zijn, ttz niet uitgesloten.
Eveneens binnen deze 2 formules mogelijks wél tussenkomst onder de waarborg annulatie àls negatief reisadvies van buitenlandse zaken. Altijd wel nà uitputting van de reeds voorziene vergoedingen door de reisorganisatie zelf.

Wij maken ons zorgen over klanten met ‘standaard’ polissen via Allianz Assistance die op vakantie, zelfs in een Europees land, besmet zouden raken met het virus.
Ook vele reisbureaus of online booking platforms bieden deze contracten van Allianz Assistance aan.  Het is belangrijk om in de ‘algemene voorwaarden’ de rubriek ‘uitsluitingen’ goed na te kijken !

Er zijn ons inziens 2 mogelijke oplossingen om alsnog een ruimere reisbijstand te voorzien die wél deze medische kosten in het buitenland zou vergoeden :

  • Upgrade van de huidige polis naar Royal Service (World Royal Protection is niet meer onderschrijfbaar sinds 2020)
  • Verzekering via Europ Assistance (tijdelijk of jaarlijks)

 

Omtrent Europ Assistance : op de blog kan je momenteel lezen dat ze niet tussenkomen voor annulatie  echter wél voor de medische kosten in het buitenland

https://blog.europ-assistance.be/nl/reizen-en-nieuwe-coronavirus/  de blog wijzigt regelmatig!

Het reizen naar een besmette regio is bij Europ Assistance geen gedekte reden onder de annulatieformule (staat niet bij de opgesomde gevaren en is ook letterlijk uitgesloten).
Als een verzekerde besmet is vóór vertrek, dan is de ziekte uiteraard wel een reden voor annulatie.

Zowel bij Europ Assistance als bij Allianz Assistance wordt er permanent geëvalueerd welk standpunt men verder zal innemen omtrent de reikwijdte van hun bijstand aan verzekerde slachtoffers van het Corona-virus.

Conclusie :
– annulatieverzekering omwille van Corona-virus op de bestemming : enkel gedekt in de formules Royal Protection/Royal Service van Allianz Assistance àls negatief reisadvies van buitenlandse zaken.
– medische kosten in het buitenland : wel gedekt in de reisverzekeringspolissen van Europ Assistance of in de formules Royal Protection/Royal Service van Allianz Assistance.

U kan ons via mail (info@anz-geel.be) informatie bezorgen omtrent uw geplande reizen in het komende jaar : Bestemming + periode + deelnemers

Wij geven u graag advies op maat over de reisbijstandsmogelijkheden in tijden van het coronavirus!
ANZ GEEL BVBA

Related Posts

× stuur ons uw documenten