Medewerkers

Arbeidsongevallen

Hebt u medewerkers in dienst? Dan is het in België wettelijk verplicht een arbeidsongevallenverzekering te onderschrijven. Deze verzekert u werknemers voor lichamelijk letsel dat zij oplopen ten gevolge van een ongeval

  • Tijdens (en door) de uitvoering van de arbeidsovereenkomst
  • Onderweg van en naar het werk

En komt tussen voor

  • Medische kosten
  • Verplaatsingskosten
  • Dagvergoeding in geval van tijdelijke arbeidsongeschiktheid (geplafonneerd!)
  • Rente in geval van blijvende arbeidsongeschiktheid (geplafonneerd!)
  • Begrafeniskosten en rente aan bepaalde nabestaanden (eveneens geplafonneerd) in geval van overlijden

De premie hangt in belangrijke mate af van de activiteiten die uw medewerkers dienen te verrichten en kan op forfaitaire basis afhankelijk van het aantal medewerkers of als percentage op de bruto bezoldiging.

Excedent Wet

Het basisloon zoals wettelijk bepaald in de arbeidsongevallenverzekering is geplafonneerd. Dit wil zeggen dat werknemers met een hoger loon toch loonverlies lijden ten gevolge van een arbeidsongeval. Een aanvullende verzekering Excedent Wet vergoedt uw werknemer voor het gedeelte boven het wettelijk plafond.

Privéleven

In sommige gevallen is het niet altijd duidelijk wanneer werk stopt en privé begint of beter gezegd wanneer iets een arbeidsongeval is en wanneer een privéongeval. Denk hierbij aan thuiswerk, een bedrijfsuitstap, een werknemer glijdt tijdens een zakenreis uit in zijn hotel, … Om discussies te vermijden kan het in dergelijke gevallen nuttig zijn de arbeidsongevallenverzekering uit te breiden naar een 24/7 bescherming. Zo zijn uw werknemers niet enkel beschermd tegen arbeidsongevallen, maar tegen alle ongevallen. Meteen ook een interessant extralegaal voordeel.

Hospitalisatie

Hospitalisatieverzekeringen worden namelijk steeds belangrijker. Meer en meer werkgevers bieden hierdoor hun werknemers een hospitalisatieverzekering als extralegaal voordeel.

Enerzijds genieten uw werknemers onmiddellijk een netto voordeel. De hospitalisatieverzekering valt namelijk weg als persoonlijke uitgave. Anderzijds beschermt uw medewerkers en (indien u dit wenst) hun gezinsleden tegen de kosten verbonden aan een ziekenhuisopname.

De mate waarin de hospitalisatieverzekering vergoedt (één- of meer persoonskamer, vrijstelling of niet, …) is afhankelijk van het gekozen contract. Naast de kosten van de hospitalisatie zelf, voorzien de meeste polissen bijkomend ook een vergoeding voor de ambulante kosten voor-en na de hospitalisatie en de ambulante kosten ten gevolge van een zware ziekte.

Neem gerust contact met voor bijkomende informatie en/of een vrijblijvende offerte.

Groepsverzekering

Een andere vorm van extralegaal voordeel is de groepsverzekering. U betaalt periodiek een premie waarmee u een aanvullend pensioen voor uw medewerker(s) opbouwt.

Zowel voor u als werkgever als voor uw werknemers is een groepsverzekering fiscaal aantrekkelijker dan een loonsverhoging. Als werkgever zijn de premies namelijk fiscaal aftrekbaar als beroepskosten terwijl deze voor de werknemers in kwestie niet worden aanzien als voordeel in natura.

Indien u dit wenst kunt u aan de groepsverzekering aanvullende waarborgen toevoegen zoals gewaarborgd inkomen in geval van arbeidsongeschiktheid, vrijstelling van sociale bijdragen bij arbeidsongeschiktheid, aanvullend overlijdenskapitaal, …

Wij bezorgen u graag een overzicht van de mogelijkheden zowel wat de fiscaliteit als de waarborgen betreft.

Contact

Koning Albertstraat 41
2440 GEEL
Tel : +32.14.56.44.44
Fax : +32.14.56.44.40

info@anz-geel.be

Ruime parking beschikbaar voor de deur

Openingsuren

Kantoor toegankelijk zonder afspraak:

Ma: 9:00 – 12:00
Di: 9:00 – 12:00
Wo: 9:00 – 12:00
Do: 9:00 – 12:00
Vr: 9:00 – 12:00

Meer tijd nodig? Kom op afspraak:

Ma: 9:00 – 12:00 en 14:00 – 17:00
Di: 9:00 – 12:00 en 14:00 – 17:00
Woe: 9:00 – 12:00
Do: 9:00 – 12:00 en 14:00 – 17:00
Vr: 9:00 – 12:00

Wegbeschrijving

× stuur ons uw documenten